İPZ 2011 İnteraktif Pazarlama Zirvesi Ardından…

Bu yıl 6.sı düzenlenen ve “Pazarlama Zaten İnteraktiftir!” mottosuyla yola çıkan İPZ 2011- İnteraktif Pazarlama Zirvesi 21-22 Eylül tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşti. Her iki gününe de katılma fırsatı bulduğum bu interaktif zirvede; deneyim yaşatmayan, etkileşimde bulunmayan pazarlamanın artık pazarlama olmadığı düşüncesi ön plandaydı. Birçok şirket, yüzlerce pazarlama profesyonelleri ve akademisyenler, ajanslar ve blog yazarları zirveye katılımı gerçekleştirdi. İPZ’nin marka özünde; Trendleri belirleme, doğru yönlendirme ve kazanç vardı.

İPZ 2011

Zirveye gelince… Birçok profesyonel marka, kendi reklamlarını pardon sunumlarını yaptı. Çoğunlukla fuaye alanı çok daha kalabalıktı. Zirveye katılamayanlara, online olarak sunumları internetten izleme fırsatı verildi. Aklımda kalan ve bana göre en profesyonel sunum ise Avea’nın oldu. İnteraktiflik mottosundaki zirvede twitter’a bakarak soru cevap yapan tek şirket gene Avea idi. Diğer şirket ve sunumlarda elbet güzeldi fakat inovasyon anlamında pek fazla birşey bana katmadı diyebilirim. Aslına bakarsanız burayı özetlemem gerekirse; bence kesinlikle şirket yöneticilerine “sunum teknikleri” eğitimleri verilmeli. Bu tarz büyük ve profesyonel zirvelerde şirketlere karşı duyulan güven ve duruş açısından bence çok önemli.

Zirvede keyif alarak izlediğim bir bölüm de Günseli Özen Ocakoğlu’nun (Marketing Türkiye) blog yazarları ile sohbet oturumu oldu. Çok daha güncel, reklam kokmayan bir sohbet izlemek keyifliydi.

Bir Kazanç Kapısı: Facebook

Dillerden düşmeyen Facebook. Zirvede başarı hikayelerinde, istatistiksel bilgilerde gene hep FB vardı. Online kampanyaların ve müşteri ile etkileşimin vazgeçilmezi olarak görülen ve özellikle sosyal medya tarafında bir kazanç kapısı olan FB, İPZ’nin en çok konuşulanı oldu diyebilirim. FB üzerinde yapılan otomotivde sosyal medya kampanyaları, müzik başarı hikayeleri, sosyal medya ajanslarının FB ile yatıp kalkması ve artık insanların gerçek kimliklerinin FB’a taşınması…

“Her 5 insandan 1’i sabah kalktığında Facebook profiline bakıyor ve ayda toplamda 700 milyar dakika FB üzerinde geçiriliyor…”

Organizasyon için MMI Marketing Türkiye’ye teşekkür ederim. Seneye çok daha güzel, bizim bile tahmin edemediğimiz inovasyonlar ve fütürist fikirlerle dolu bir zirvede görüşmek üzere…

Bol yaratıcı günler…

Share:

2 comments

  1. Sektör için faydalı bir aktivite olmuş, her yıl daha kapsamlı olarak devam eder umarım.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.