Star Wars Episode 1 – The Phantom Menace 3D

A long time ago in a galaxy far far away… Çok uzun zaman önce, uzak çok uzak bir galakside… Bu tümce ile hayatımıza giren ve yıllardır etkisini hiç kaybetmeyen bir seri… Star Wars… George Lucas / Yıldız Savaşları Seri 1-Gizli Tehlike 3D olarak sinemalarda. Evrendeki dengeyi kurmaya çalışan Jedi şovalyeleri, Qui-Gon Jin, Obi-Wan Kenobi, Yoda, Anakin Skywalker, Darth Maul, Jar Jar Binks, R2 D2, C-3PO ve diğerleri… İki zıt kutup, karşıtların başlangıç öyküsü. Serinin en yumuşak filmi… Barışçıl ve silahsız bir gezegen olan Naboo’nun, Ticaret Federasyonu tarafından kuşatılmasıyla başlayan bir öykü. Qui-Gon Jin ve padawanı Obi-Wan Kenobi Sith Lordu tarafından öldürülmek istenir. Bu durumu farkeden Jedi’lar Ticaret Federasyonunun fikirlerini öğrenmiş olur. Sakarlıkları sebebiyle su altı şehrinden kovulmuş olan Jar Jar Binks Jedi’lara yardım eder ve aksiyon başlar. Bu sırada Qui-Gon, Skywalker’daki enerjiyi hissetmiş ve Anakin’in Jedi efsanesindeki seçilmiş kişi olduğuna sonuna kadar inanmaktadır. Pod yarışları ile özgürlüğüne kavuşan Anakin Skywalker, annesiden ayrılarak gemiye biner ve onun için bambaşka bir serüven başlamış olur. Görevlendirilen Darth Maul ise tüm gücüyle Jedi’lar ile savaşmaya devam eder.

May the force be with you…
Filmle ilgili olarak çok fazla detaya girmeyeceğim, önerim üç boyutlu olarak mutlaka izlemeniz. Görsel efektler, dövüş ve yarış sahneleri ve özellikle müziklerin sizde uyandıracağı haz ile güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Filmin ön gösterimi için Beyazperde‘ye ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.


Film Hakkında…
  – Setler oyuncuların boyları yükseklikte yapılmış. Fakat Liam Neeson’un uzun boyu sete sığmamış ve seti genişletmek için 150.000 $’a mal olmuş.
  – Görüşme odasındaki delikten dioxis gazı çıkma sahnesi haricinde tüm sahnelerde görsel efekt kullanılmış.
  – Darth Maul ile yapılan düellodaki ışın kılıcı sesi, filmin süpervizörünün komşusunun tavanındaki fanın sesi olarak başlamış.
  – Filmin sonundaki jenerik müziği bitiminde Darth Vader’in nefes alış sesi duyulabiliyormuş.
  – Film yayınlandığı hafta sinema izleyicilerinin sadece fragramanı izleyebilmek için tam ücret ödemiş.

Güç sizinle olsun…

Share:

2 comments

  1. Ne geceydi ama. Çok keyif aldım : ) Özellikle film arası çakma Darth Vader olayı harikaydı : )

  2. Great irnetview! If he would be so kind, I have a question or two for Mr. Allston:In the Legacy of the Force series, which you also worked on, many readers had a general idea of where the series was going by the 7th book in the series (which Conviction is). However, the Fate of the Jedi series has proven to be less straight-forward for some fans. Was this intentional?Do you know if the Lucas camp would consider doing another New Jedi Order style/length series? Don’t get me wrong, these 9 book series are great, but I feel like some aspects of the plot can get lost in such limited space (like the Jacen subplot from the first few FotJ books). I know that means a whole lot more work and coordinating on your end, but from a fan perspective, the payoff is amazing!I just finished Conviction, and Leia, I swear, I hate having a good reputation. I hate it. was one of the best Han Solo lines I’ve ever had the pleasure of reading.And Mr. Allston, thank you for continuing to contribute to the stories from a galaxy far, far away!

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.