Adobe Creative Suite 6 (CS6) / Photoshop CS6

Adobe Creative Suite 6 ailesinin gözbebeği üyesi olan Photoshop CS6’nın beta sürümü yayınlandı. Adobe kimliğiniz ile bu linkten PC veya MAC için demoyu indirebilirsiniz. Bir önceki ara sürüm olan Adobe Creative Suite 5.5’u daha önce blogumda şu yazıda yayınlamıştım. Bir süredir birçok photoshop profesyonelinin beklediği sürüm CS6’da birçok yenilik mevcut. Örneğin Extended Edition’da öne çıkan bir özellik olan, 3D görsellerdeki düzenlemeye izin vermesi gibi.  CS6’da bulunan Mercury Graphics Engine grafik motoru ile kullanıcılar performans ve hız konusunda doyuma ulaşacaklar. 5000 px’e çıkartılan fırça boyutu, liquify-puppet warp-transform ve lighting effects gibi sık kullanılan araçlarda saniyeler içerisinde hızlı ve başarılı sonuçlar alabilme…

vektörel katmanlarda kesik çizgi ve eğimli fırça dokunuşları, yeni yazı tipleri, yeni patch aracı ve arayüz tasarımındaki siyah ağırlıklı konsept (ki bence çok karizma 🙂 Photoshop CS6’nın ilk paylaşabileceğim yeni özellikleri arasında… İlerleyen günlerde Adobe Creative Suite 6 paketindeki diğer programları ve CS6’nın tüm özelliklerini bu yazıyı güncelleyerek paylaşacağım.

Aşağıda Photoshop 6 sürümü ile ilgili birkaç kaynak vermek istiyorum. Buradaki videoları mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Lynda Photoshop CS6 Online Training Library – Tıklayınız (Süper bir kaynak)
PNAPP Photoshop CS6 Launch Center – Tıklayınız

YouTube Photoshop Channel – Tıklayınız
Photoshop.com Blog – Tıklayınız
What’s New in Photoshop CS6 (GavTrain) – Tıklayınız
Photoshop Twitter – Tıklayınız

Bol yaratıcı günler…


Share:

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.