Hoşgeldin Digital M

Digital M… Mynet ve Medyaguru satış organizasyonlarındaki güçlerini “Digital M” çatısı altında birleştirdi. Mynet’in tüm reklam envanteri artık Digital M üzerinden ilerleyecek.
Digital M Network çatısı altında Display, Video, Sosyal Medya, In-Text, Mynet ürünleri gibi birçok başlık mevcut. Sistemde, mobil ürünler ve aplikasyonlar, web dizileri (Webisode), premium video içerikleri, diziler, Facebook oyunları, tematik kanallar, Twitter projeleri ve 360 derece reklam projeleri vb… gibi birçok şey yer alıyor.

Digital M Network
Networkü oluşturan ilk madde (1)Display. Bu kategoride Mynet Servisleri, iVillage, Askmen, Mybilet, Feşmekan, Afiyetle, Fixoyun, Hocam ve Haber3 gibi birçok site mevcut.

Diğer bir network ise son yıllarda hızla rakamları artan (2)Video. Mynet Video, Hocam, Siz.net ve geçtiğimiz günlerde lansmanıyla gündeme gelen, premium içerikleri tematik kanalları ve web dizileri ile ilk 5 gün içerisinde 8 milyon izlenmeye ulaşan Sebastiyan. Muhteşem Yüzyıl, Kurtlar Vadisi ve 60’ın üzerindeki dizi sayısı ile Türkiye’nin ilk yasal spor, dizi ve tv programları yayın platformu. (Sebastiyan ile ilgili daha önce yazmış olduğum yazıya buradan ulaşabilirsiniz.) Digital M’de Webdizisi (Webisode) başlığı altında birbirinden kaliteli içerikleri görmek mümkün. MenEMen gibi 3 ödüllü bir yapıt, Feyyaz, Paradoks, BatesMotelPro gibi birbirinden farklı içerikli webdizi kanalları…
Tüm webdizilere ürün yerleştirme seçeneği de sunulan sistemde, TV dizilerine de DPP Digital Product Placement yani dijital ürün yerleştirme de yapılabilmekte. Kısacası Digital M webdizi projeleri ve deneyimleri ile “Webisode’ların Türkiye’deki öncüsü”.

Gelelim networkün diğer bir bölümü olan neredeyse hemen hemen hergün heryerde duyduğumuz kavram (3)Sosyal Medya‘ya… Bu alanda da farklı projeler mevcut. Takipçi sayıları 2 Milyonu aşan fenomenler ile Twitter Seeding uygulamaları, (Pucca, CeriLevis, BeyinsizAdam, MesutBahtiyar gibi…), Celebrity ünlüler ile Twitter seeding çalışmaları, TweetTalk ve Facebook InGame kurguları. LinkedIn, Facebook ve Twitter. Diğer bir network alanı ise (4)In-Text (Adklik, 3D Richmedia, QR Code vs…) uygulamaları. Paylaşmak istediğim son detay ise ise trafikte YouTube’u yakalamış olan (5)Mynet ürünleri. Haber, Finans, Spor, Feşmekan, Birbak, Sinema ve diğerleri…

Teknolojiler
Digital M’in online dünyasında herşey takip ediliyor ve raporlanıyor. AdOcean, Adklik, VideoPlaza ve SAM(SocialAdManager). VideoPlaza örneğini paylaşmam gerekirse IAB’nin video reklam endüstri standartlarına (VAST/VPAID) uygun ve hali hazırdaki bütün önemli video araçlarına ve platformlarına (Flash, HTML5, iOS, Android, Samsung Smart TV, IPTV vs.) hizmet vermekte.

Rakamlarla Mynet
-Facebook üzerinde 9 Milyon aktif kullanıcı
-Aylık 163 Milyon video izlenme
%73.8 Erişim
-Kullanıcı başına ortalama ziyaret süresi 91 dk.
-Google ve Facebook’un ardından pazarın en büyük 3. oyuncusu. YouTube bile geçerek 🙂
-42 Milyon UV, 2.1 Milyar PV
(Kaynak:ComScore ve Gemius)

 

 

 

 

 

Share:

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.