mercedes turkiye

Mercedes Benz Driving Experience Day’11

Mercedes Benz Driving Experince Day’11… Mercedes Benz Türkiye’nin ilk sosyal medya etkinliği 25 Haziran Cumartesi günü Polonezköy Village Park’da düzenlendi. Süper bir blogger etkinliği hazırlayan Mercedes-Benz Türkiye ve Sosyal Medya Ajansı Limonsocial’a yazıma başlamadan önce, bu güzel etkinlik davetleri ve emekleri için çok teşekkür etmek istiyorum. Gelelim bu süper blogger etkinliğine… Mercedes-Benz Türkiye, bu etkinlikte Yeni C Serisi, Smart ve Yeni SLK serilerinin bizlere test sürüşü fırsatını sağladı. Kendi adıma konuşmam gerekirse özellike (Diğerlerinin de hakkını yemeyelim) SLK serisi deneyimi beni gerçekten etkiledi… 🙂

Otomobil seven bir blogger olarak çağrıldığım organizasyon Village Park’da güzel bir kahvaltı ile başladı… 2 gruba ayrılan bloggerlar tüm araçları sırayla test etti. Polonezköy parkuru ve keskin virajlar 3 seriyi de daha iyi tanımak için güzel bir seçim olmuştu. Tüm gün boyunca organizasyon ve hizmet gerçekten kusursuzdu diyebilirim. Öğle yemeğimiz öncesi sıra bana geldiğinde maceraya C Serisi ile başladım.

Yeni C Serisi

İçine bindiğinizde dışardan gözüken o klasik C serisi düşünceniz tamamen değişiyor. Spor bir iç dizayn içerde sizi bekliyor. Konforlu ve bir o kadar rahat yaşam kabini, içinde kendinizi gerçekten güvende hissetmenizi sağlıyor. Aracın yol tutuşu çok başarılı. 7 ileri tronic plus şanzıman sistemi ile vites geçişlerini neredeyse hissetmiyorsunuz. Agility Control adı verilen süspansiyon sistemi her tekerleği ayrı bir şekilde daha sert/yumuşak ayarlayabiliyor. Bu da sizin çok daha konforlu bir yolculuk etmenizi sağlıyor. Gerek ağırbaşlı bir sürüş, gerekse daha sportif heyecan verici sürüş yapmanız C Serisi ile mümkün.

Smart

Şehir içi kullanım için birebir… Ufak yapısı ve buna inat süper performansı ile göz dolduruyor. Daha önce çok defa şehiriçi kullanım şanşım olmuştu. Fakat gökyüzünü izleyerek Cabrio keyfini sürmek çok daha iyimiş 🙂 Ufak yapısına rağmen aracın yol tutuşu ve savrulmaya karşı gösterdiği direnç gayet başarılı. Park sorununu bilmeyen yapısıyla bence özellikle İstanbul gibi Büyükşehirlerde kesinlikle tercih edilebilir. Kendine has bir şirinliği olan smart’ı bence hiç hafife almayın derim. Özellikle yokuş yukarı çıkışlarda bir tavşan gibi kaçıyor…

Yeni SLK Serisi

Tam bir “Canavar”. Bu kavram SLK için gerçekten çok uygun. İçinde gaza gelmemek, hız yapmamak ve o güveni yaşamamak elde değil. En sakin sürücüsünü bile motorundan gelen ses ile bence süpersonic 🙂 bir kişiye çevirebilir. Bir adet Mercedes seçme hakkım olsa tercihim çok net! Performansı ile mükemmellik çizgisine dayanmış olan SLK’nın yol tutuşu ve ne yaparsanız yapın savrulmamak için verdiği tepki gerçekten beni etkiledi. Test sürüşü esnasında sınırları ne kadar zorlasamda zafer SLK’nın oldu. Tek olumsuz detay ise test sürüşünün bitmesiydi… Hırçın ve bir o kadar güven veren yeni SLK’yı kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Motor gücü ve yakıt tasarrufunu incelemeden geçmeyin.

Test sürüşlerimizin ardından kendi Mercedes’imizi kendimizin yaptığı yarışmaya geçtik. Birçok parçayı birleştirip, kendimizden de sanat eserleri 🙂 katarak arabamızı yaptık. Sonunda 1.lik şampanyasını biz patlattık fakat diğer ekibinde başarısı gayet iyiydi. Sonuç olarak eğlendik ve birlikte keyifli saatler geçirdik.

Dönüş yolculuğumuzun öncesindeki, kokteyl ve çekilişin (Bir kişiye hafta sonu C Serisi hediyesi) ardından bu keyifli etkinliği de bu şekilde tamamlamış olduk.

Her ne kadar C serisi hafta sonu için bana çıkmasa da, halen 16 Temmuz’daki nikahım (Gelin arabası) için “Mercedes! O hafta sonu bana da sponsor olur musun?” diyorum… 🙂

Keyifli ve bol yaratıcı günler…

Share:

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.