Salgın – Contagion

Konuşmak, dokunmak ve aynı havayı solumak bile yasak! Çünkü virüs tüm dünyada hızla yayılıyor. Dünya prömiyeri 68. Venedik Film Festivali’nde yapılan ve yönetmenliğini Steven Soderbergh’in yaptığı “Salgın – Contagion” filminden bahsediyorum. Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard ve Laurence Fishburne gibi oyuncuların yer aldığı yapıt IMDb‘de şu an 7.2 puanda…

19 Ekim akşamı Beyazperde.com‘un davetlisiydim. Resmi açılış & Relansman kokteyli sonrası bugün vizyona giren Salgın filminin öngösterimini hep birlikte izledik. Sitenin yeni tasarımı ve yeni eklenen özellikleriyle kullanıcılarına daha fazla sinema keyfi yaşatıyor.

 

Virüs Hızla Yayılıyor…
Filmin konusuna gelince… İnanılmaz bir hızla yayılan ve birçok insanın ölümüne sebep olan bir virüs… Dokunmak, konuşmak bile virüsü kapmak için yeterli. Tüm dünyadaki insanların virüsten korunma için mücadelesi, birbirileri ile savaşı ve yaşanan kaos dolu günler… Uzmanlar hastalığa çare bulmaya çalışırken, bu küresel felaketi duyan halkın paniğini ve yerle bir olan toplumsal düzeni de toparlamak zorundadırlar..

Filmde, sosyal medya ve blog kavramlarına epeyce bir yerilmesi hoşuma gitti. Kurgu içerisindeki blog yazıları ve bunun halk üzerindeki etkisi…

Filmin ilk yarısı aksiyondan biraz uzak ve ağır geçiyor fakat ikinci yarıdan itibaren gerilim artmaya başlıyor.

Bu keyifli akşamı bizlere yaşatan beyazperde.com ekibine çok teşekkür ederim.

Bol yaratıcı günler…

Share:

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.