tenten

Tenten’in Maceraları – The Adventures of Tintin

TenTen… Birçoğumuzun çocukluğundan beri bildiği bir isim. Gazeteci ve araştırmacı kimliği ile Tintin, yanından hiç ayırmadığı beyaz köpeği Milu, yakın arkadaşı kaptan Haddock ve süper dedektifler Dupont ve Dupond ile olan maceraları… Steven Spielberg 1929 yılında Belçika’lı çizer Herge tarafından yaratılmış olan Tintin’in maceralarını,  25 yıl sonra telif haklarını alarak, bu üçlemenin ikincisini Peter Jackson yönetmenliğinde üç boyutlu olarak sinemaya uyarladı. Filmdeki animasyon gerçekten başarılı, izlerken size keyif veriyor. Multaka 3 boyutlu olarak izlemenizi tavsiye ederim.

Kahramanımız TenTen ve Milu çok beğendikleri maket bir gemiyi satın alırlar ve farkında olmadan maceranın içine düşerler. Tenten bir anda kötü adam Ivan Ivanoviç Sakharine’nin hedefi haline gelir. Tintin maket gemideki asırlık büyük sırrı çözmek için yola koyulur. Tüm macera boyunca dedektif Dupont ve Dupond, sıkı dostu Kaptan Haddock ve Milu Tenten’in yanında büyük korsan hazinesinin peşindeki Sakharine’ni alt için için uğraşırlar. Tenten heyecan dolu bu sürecin sonunda kendini “tekboynuz” isimli korsan gemisinin enkazında bulur. Gemi servet ve aynı zamanda kocaman bir lanete sahiptir…

Tenten hakkında geniş bilgiye burdan ulaşabilirsiniz. Bu keyifli filmin ön gösterimini izlememi sağlayan filmlerim.com ‘a ve Özgür Poyrazoğlu‘na çok teşekkür ederim.

 

Share:

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.