steve_jobs

Steve Jobs’un Ardından…

“Hayat kısa, sanırım sadece öldüğümüzde anlayacağız bunu”… “Hiç kimse ölmek istemez, cennete gitmek isteyenler bile” Bu iki cümle Steve Jobs’a ait. (1955-2011). Teknoloji ve internet dünyasının en değerli kişisiydi Steve Jobs. Zekası, fikirleri ve yaşam tarzıyla tüm dünyanın fikirlerini, alışkanlıklarını değiştirdi. Jobs’ın biyografisi hakkında burada çok detay vermeyeceğim, zaten google’da binlerce makale, blog, infographics dolu… Başarılar ile dolu ömründe, ölümden sonra bile sonsuza kadar nasıl kalıcı olunabileceğini bize kanıtlıyor büyük üstad.

Tüm yaşantısı boyunca hayatın çok kısa olduğunu, zamanımızın çok değerli olduğunu savundu. Başkalarının hayatlarını yaşamaktansa, kendi yüreğimizin iç sesini dinleyip devam etmemizi ve başka hayatların bizim hayatımıza gölge düşürmemesi gerektiğini söyledi. 1 yılda 250 Milyon Dolar bile kaybettiğinde bunun kendisine kuvvet verdiğini söylecek kadar kuvvetli insan şu an ne yazık ki aramızda yok.

Bu YouTube videosunu açarak okumaya devam edin. Çünkü ilk Macintosh sunumu yapılırken, bu parça Bob Dylan – The Times They Are A-Changin çalıyordu arka planda…

Hayatı boyunca insanların yaşam stilini değiştirdi, şu an elimizde tuttuğumuz iPhone/iPad’lerden, yıllar öncesinde grafik tasarım alanında kullanılan devrim bilgisayarlarına kadar… İnsanlık tarihindeki birçok değişime imzasını attı. Hepimiz için bence çıkartılacak dersler, uygulanacak fikirleri olduğuna inanıyorum. Birçoğumuzun  bildiği fakat genede bir kez daha izlemenizi istediğim (Stanford Üniversitesi Mezuniyet Konuşması – Aç Kal Budala Kal) videosunu paylaşmak istiyorum. İzlemeyenler varsa mutlaka izleyin.

Yıllar öncesinde mesleğim gereği tanıştığım ve bir ömür boyu bitmeyecek olan MAC / APPLE sevdamı Steve Jobs’a borçluyum. Basit ve tasarımsal ürünleri, sorunsuz bilgisayarları ve bir insanın yaşam tarzını değiştirecek ve elinden düşürmeyecek kadar başarılı telefon ve tabletler….

Steve Jobs’ın Hayatı ile ilgili güzel bir site…

Seni özleyeceğiz büyük üstad 🙁

Heryerde söylediğim söz ile yazımı tamamlıyorum.

“Birgün herkes Apple/Mac’ci olacak!”

Share:

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.